• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2018 KARLIEN MADELEINE

KARLIEN MADELEINE

9 mei 1979, Loppem (West-Vlaanderen)
 

-   MIJN VERHAAL  -

Wat is je vroegste herinnering?
De extase wanneer de vormpjes van mijn kleurrijke inlegpuzzel met dierenprentjes perfect in het juiste vakje vallen.

Welke levende persoon bewonder je het meest, en waarom?
Eckhart Tolle. 'De kracht van het nu' heeft mijn leven binnenstebuiten gekeerd.

Wanneer was je het gelukkigst?
Op een doodgewone dag. Voelen dat alles klopt, dat alles vanzelf loopt en je nergens over hoeft na te denken. Ik hoop dat er vele van die dagen volgen.

Wat was vandaag je eerste gedachte?
Wat heb ik gedroomd?

Welke eigenschap stoort je het meest bij anderen?
Zelfingenomenheid

Wat is uw dierbaarste bezit?
Mijn gsm omdat ik overal mijn afspeellijst met meditaties en muziek wil raadplegen. En mijn plooifiets.

Ken je een gedicht uit je hoofd of passage uit een boek?
'Oost, west, zuid of noord, dat maakt geen verschil. Wat je bestemming ook is, zorg dat je van elke reis een innerlijke reis maakt. Als je van binnen reist, bereis je de hele wijde wereld en nog verder.' (Uit 'Liefde kent 40 regels' van Elif Shafak)

Welk is je favoriete zintuig?
Mijn ogen. Mijn hart maakt een sprongetje als ik zie wat mensen overal ter wereld kunnen maken. Hoe ze hun energie in een voorwerp (kledingstuk, tapijt, keramiek,...) kunnen transformeren. Maar vooral de ziel in iemands ogen kunnen lezen en beseffen dat we in dezelfde omstandigheden op honderden verschillende manieren door het leven kunnen gaan.

Wat wou je later worden als kind
Kloosterzuster op missie! De zus van mijn oma deed missionariswerk in Brazilië en stuurde mij maandelijks postzegels van kleurrijke papegaaien op. Ik schilderde die allemaal na aan de keukentafel bij oma Madeleine. Ik kreeg ook geregeld een prachtig uitgedoste pop met een fruitmand op het hoofd. Dat was zoveel exotischer dan een barbie! Ik voelde mij dus vooral aangetrokken door de andere cultuur en niet zozeer het kloosterleven ;-).

Over welk deel van je uiterlijk ben je het minst tevreden?
Mijn knieën.

Wie of wat is de liefde van je leven?
Mijn bijberoep. Ik ben er verslaafd aan. Maar er komt zoveel bij kijken dat ik soms geen tijd heb om macramé te maken. Ik merk dat je tegenwoordig van alles iets moet kunnen. Mooie foto's nemen, interieur stylen, teksten schrijven, een blog onderhouden, grafische vormgeving, netwerken, beurzen doen,... Het vraagt veel geduld en inzet maar als het echt een passie is, dan doe je dat gewoon. 

Wat was de beste kus van je leven?
Ik werkte 6 maanden in het buitenland en ik miste heel hard het culturele leven in Gent.  Maar de leegte werd gevuld toen ik Illka ontmoette die daar ook 6 maanden verbleef.  De Finse jongeman duwde zachtjes met zijn voet het leren riempje van mijn sandalen naar beneden zodat ik eruit kon stappen, alsof hij zei 'het is goed, je bent thuis'. De kus kwam in één beweging.

Welk stopwoordje of zinnetje gebruik je veel?
'We zien wel'. Omdat ik het gesprek wil ombuigen en ruimte wil creëren. Ik merk vaak dat mensen door hun meningen te verkondigen alles willen toe plaveien. En vaak zit er een grondslag van angst in hun noodzaak om alles te communiceren. Zoveel ruis. Ik heb vaak de behoefte niks te zeggen en gewoon het leven uit zichzelf te laten ontvouwen.

Wat was uw grootste teleurstelling?
De 14-jaar durende scheiding van mijn ouders en het moeilijk mijn weg vinden daarna.

Noem één ding dat de kwaliteit van je leven zou verbeteren?
Onbeperkt reisbudget. Ik wil me laten inspireren en nieuwe dingen ontdekken in mezelf. Het leven ten volle gebruiken om te zien, horen, voelen,... 

Waar zou je het liefst willen zijn op dit eigenste moment?
In een soeptent om middernacht in Bangkok.

Wie moet je spelen in de film van je leven?
Christopher McCandless in 'Into the wild'. Jezelf uitwissen en één worden met de natuurelementen... Rauwe schoonheid.

Wat is je favoriete geur?
De geur van seringen. Als kind stond ik samen met oma Madeleine onder een gigantische struik, reikend naar een paarse tros bloemen boven mij.

Hoe kom je tot rust?
Alles uitzetten. Naar de hoge wiegende bomen kijken vanuit mijn bed. Een beetje laurier in mijn aromaverstuiver. Maar soms werkt dat averechts. Dan moet ik eens goed gaan dansen met mijn ogen dicht!

Van welke gewoonte zou je af willen?
Onregelmatig eten.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
Ik ben pas verhuisd en ik ontdekte op de fiets hoe betoverend mooi het achterliggende landschap was. Ik had opeens een krop in de keel en spijt van al die verloren tijd daarvoor. Het voelde alsof ik maar half had geleefd. Daar was ik verdrietig om.

Wat is het dichtste dat je ooit bij de dood bent geweest?
Figuurlijk dan. Het verdriet en radeloosheid rond mijn 20ste. Ik ben er pas na mijn 30ste door gekomen. Volgend jaar ben ik 40 en ik voel me fantastisch. Ik ben altijd een laatbloeier geweest.

Welke song mogen ze spelen op je begrafenis?
Michelle David & The Gospel Sessions - Gonna be alright. Ik heb ze leren kennen op de Gentse feesten en sindsdien zet ik 's morgens vaak deze song op. Goed voor een stroomstoot positieve energie en vertrouwen!

Hoe wil je herinnerd worden?
Als iemand die gewoon haar hart heeft gevolgd en kracht en vrijheid heeft ontdekt na een moeilijke start in het leven.